WAAR SUBTILITEIT EEN VERSCHIL MAAKT

Striae

Soorten striae

Striae ontstaan door overmatige rek van de huid. Het bindweefsel scheurt doordat de huid de (snelle) toename van het volume niet kan bij houden.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een zwangerschap, bij het geven van borstvoeding of bij een toename van het lichaamsgewicht (door voeding of body building). Hoe sneller de rek op de huid ontstaat, hoe groter het risico van striae.

In eerste instantie zijn striae roodgekleurd, na een tijd (jaren) worden zij meer wit.

Bij wie komen striae voor?

 

Hoe ontstaat striae?

 

Waardoor kunnen striae verergeren?

 

Kunnen striae ook iets anders zijn?Fractionele laser - 1540, niet ablatief Voor/na

Fractionele laser - 1540, niet ablatief Voor/na

Fractionele laser - 1540, niet ablatief Voor/na

De behandeling van striae

De behandeling van voorkeur is de fractionele laser (1540, niet-ablatief) in combinatie met de diep-infrarood (MAX-IR). Met name rode striae zijn relatief goed te behandelen.

De kliniek in Amsterdam beschikt over het enige type handstuk ter wereld dat is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA voor de behandeling van striae. Dit handstuk is een fractionele laser met een golflengte van 1540 nM. Deze laser is niet-ablatief. Dat will zeggen dat de bovenste huidlaag niet verdampt tijdens de behandeling. Deze behandeling alleen geeft een verbetering van 50% tot 100%, meestal na 3-5 sessies van elk een maand apart.

Als ondersteunde behandeling kunnen producten van ZO Medical van Obagi overwogen worden. De kliniek heeft als eerste in Nederland een nieuw en uniek behandelprotocol geïntroduceerd.

Advies

 

Complicaties

 

Vooruitzichten