WAAR SUBTILITEIT EEN VERSCHIL MAAKT

Fillers

Filler behandeling

Fillers worden toegepast in met name gelaat, hals en handen, ter correctie van volumeverlies welke is ontstaan door normale veroudering, door ziekte of door (teveel) afvallen. Het effect van een dergelijke behandeling is tijdelijk, varierend van 6 tot 24 maanden. Zij kunnen alleen of in combinatie met andere behandelingen worden toegepast, soms tegelijkertijd, soms na elkaar.

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over een behandeling met fillers. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen:

Wat zijn fillers?

Het natuurlijke verouderingsproces van de huid resulteert in het geleidelijk dunner worden van de bindweefsellaag van de huid. Dat leidt tot rimpels, lijntjes en groeven. Maar ook neemt het volumen van spieren, bot en vetweefsel af. Het vetweefsel, dat zich in compartimenten bevindt zal zich ook nog eens, onder invloed van de zwaartekracht, naar beneden kunnen verplaatsen.

Deze verouderingsverschijnselen kunnen tegengegaan worden door het verdwenen volume onder en in de huid aan te vullen met de zogenaamde “fillers”. Voor deze behandeling zijn zeer veel verschillende stoffen te gebruiken. Wij gebruiken alleen de meest veilige.

Voor alle duidelijkheid, fillers vullen volume aan dat verloren is gegaan. Botox daarentegen heeft invloed op en geeft rust aan spieren die rimpels veroorzaken.

Wat is het voordeel van een tijdelijke filler?

Wij maken uitsluitend gebruik van tijdelijke fillers van de beste kwaliteit. Deze hebben niet de nadelen zoals die gelden voor permanente fillers. Een bijkomend voordeel van specifiek hyaluronzuur fillers is dat deze direct kunnen worden opgelost bij een onverhoopt ongewenst esthetisch resultaat of bij een complicatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hyaluronidase.

Waarom geen permanente fillers?

Vanuit economisch oogpunt lijken permanente fillers aantrekkelijk. Zij worden niet door het lichaam afgebroken. Het nadeel daarvan is dat bij een onverhoopte verkeerde injectie er nauwelijks een mogelijkheid is deze te corrigeren, met uitzondering van verwijdering middels bijvoorbeeld een chirurgische ingreep. Ook kunnen permanente fillers uiteindelijk complicaties geven, zoals bijvoorbeeld ontstekingsreacties. Die zijn vaak lastig te behandelen. Daarbij komt ook nog eens dat normale veroudering van het gelaat gepaard gaat met verplaatsing van onderhuids vetweefsel (naar beneden) en verslapping van de huid. Na jaren kan een permanente filler zich dus mee verplaatsen, waardoor het esthetische effect suboptimaal wordt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) adviseert permanente fillers alleen te gebruiken in geval van een medische indicatie, gepaard gaande met (groot) volume verlies. De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG), gaat nog een stap verder en staat haar leden het gebruik van permanente fillers onder geen enkele voorwaarde toe. Wij volgen deze richtlijn volledig, ook omdat de esthetisch arts van de kliniek geregistreerd lid van de NVCG is.

Voor een filler behandeling bent u van harte welkom in onze kliniek in Amsterdam. Of een filler behandeling voor u het gewenste resultaat zal opleveren bespreken we graag tijdens een intakegesprek.

Heeft u specifieke vragen over een filler behandeling, dan kunt u natuurlijk ook direct contact opnemen met onze kliniek.

Wat kost een filler behandeling?

De prijs is afhankelijk van het aantal spuiten/mililiters dat gebruikt wordt. Onze prijslijst toont de prijs voor de zogenaamde "eerste spuit". Indien er meerdere spuiten gewenst zijn, volgt een korting per spuit. Dit kortingspercentage neemt toe met het aantal spuiten. Tijdens het consult kan u een nauwkeurige indicatie worden gegeven.