WAAR SUBTILITEIT EEN VERSCHIL MAAKT

Oclipse-C -nieuwste zonbescherming van Zein Obagi

Veroudering van de huid

Recent onderzoek toont aan dat Hoog Energetisch Zichtbaar Licht (HEZ Licht), ofwel “High Energy Visible Light” (HEV Light) met een golflengte die overeenkomt met het blauw violet spectrum, een zelfde effect heeft als UV-A en UV-B wanneer het de inductie van een zogenaamde “Reactive Oxygen Species” (ROSs) betreft.

Het belang is dat er namelijk is aangetoond dat HEZ Licht leidt tot versnelde veroudering van de huid en dat bescherming tegen dit soort licht zinvol is.

Verschil met UV-B

Net als UV-A, resulteert blootstelling aan HEZ Licht niet direct tot roodheid en zwelling van de huid, zoals bij UV-B het geval is. Waar UV-B het DNA van cellen van de huid direct beschadigt, werkt HEZ licht meer indirect, via de productie van zogenaamde vrije radicalen, ofwel ROSs.

Impact HEZ Licht

Onderzoek heeft laten zien dat HEZ Licht de activiteit van meer dan 40 genen (DNA) die belangrijk zijn voor de huid beïnvloedt. Deze genen gaan harder of langzamer werken, met als gevolg dat ontsteking, genezing, herstel van de barrière functie en pigment productie verstoord raken.

Zonbescherming ZO Medical

Een nieuwe ontwikkeling is gefractioneerd melanine dat in staat is om HEZ Licht te filteren, wanneer het lokaal op de huid is aangebracht. Gefractioneerd melanine is een van de componenten van de nieuwe zonbescherming die onderdeel uitmaakt van de ZO Medical productlijn van Dr Zein Obagi, Oclipse-C genaamd.

 

Verder bevat Oclipse-C bescherming tegen UV-B met een beschermingsfactor SPF 50 en tegen UV-A. En anti-oxidanten en ontstekingsremmende factoren. Vanaf vandaag bij ons verkrijgbaar, als onderdeel van de ZO Medical productlijn.
Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, AmsterdamE


Terug naar het overzicht